Filosofia: Utilitarisme i veganisme

Després d’estudiar l’ètica utilitarista que defensa de John Stuart Mill, els alumnes de 2n de Batxillerat han llegit i discutint a classe un article que aplica l’utilitarisme a un tema que cada cop té més importància a la nostra societat: el veganisme.

Es tracta de l’article «A favor del veganisme» del filòsof australià Peter Singer, professor de les universitats de Princeton (EUA) i Melbourne (Austràlia). Singer  s’ha  especialitzat  en  ètica aplicada i defensa una ètica utilitarista que segueix la proposta de John Stuart Mill. De l’obra de Singer en destaquen, entre d’altres, dos temes que ha treballat amb profunditat: la fi de la pobresa al món i el patiment animal.

En aquest article, Singer comença preguntant-se: «Podem defensar les coses que fem als animals?» i es centra a discutir la criança d’animals per a l’obtenció d’aliments, arribant a una conclusió matisada i digne de ser considerada i discutida.

Com sempre a Filosofia, l’objectiu és entendre què diu l’autor (John Stuart Mill i Peter Singer, en aquest cas), comprendre com argumenten la seva posició i també discutir-ho amb arguments i exemples. Per tant, l’objectiu d’aquesta activitat no és altre que desenvolupar el sentit crític fent filosofia, en el sentit de fer pensar els estudiants tot connectant el temari estudiat amb un tema tant a l’ordre del dia. Defensant sempre la llibertat de pensament, amb l’única condició que estigui argumentat.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.