4 equips de SEK Catalunya classificats per al torneig final de la IV Lliga de Debat CICAE

Tots els alumnes que han participat als dos primers tornejos de la IV Lliga de Debat CICAE, celebrats a les escoles St. Peter’s School (Barcelona, Novembre 2019) i Los Sauces (Torrelodones, Gener 2020), s’han classificat amb els seus equips per al torneig final, que se celebrarà els dies 27 i 28 de març a la Universitat Camilo José Cela, Madrid.

Els alumnes, d’entre 3r d’ESO i 2n de Batxillerat i IB Diploma, han hagut de preparar a fons les preguntes proposades per poder-se posicionar tan a favor com en contra de:  “S’hauria d’implementar una baixa de paternitat obligatòria de 16 setmanes per a ambdós progenitors?” i “És positiva la globalització per a la cultura i el coneixement global?”

Ambdues participacions han estat experiències molt positives, que promouen l’aprenentatge significatiu, tant pel que fa als temes tractats en les preguntes com a les competències desenvolupades. El debat promou l’esperit crític, l’empatia amb les diverses perspectives i l’escolta activa, competències essencials per als alumnes, professionals i persones del futur.

El novembre, l’equip Hipatia de Alejandría, format per Martina Cartanyà (1r Diploma), Nicolau San Millán (4t d’ESO), Elisa Mortyn (2n Diploma) i Ariadna Solà (2n Batxillerat) va ser finalista del torneig en castellà, i l’equip Thomas Jefferson, format per Candela Clemente, Noah Cornet, Júlia Garcia, Inés Martínez i Clara del Valle (tots de 3r d’ESO), va ser semifinalista del torneig en anglès.

Al gener, l’equip Alea Jacta Est, format per Àlex Cavaller, Mireia Montané, Marc Rovira, Maria Tolosa (tots de 4t d’ESO) i Elisa Mortyn (2n Diploma), va ser també semifinalista del torneig en anglès.

En tots dos tornejos, Nicolau San Millán es va ser guardonat amb el trofeu al millor orador.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.