Visita al Tecnocampus de Mataró

El passat 17 d’abril, els alumnes de segon de batxillerat, vam gaudir d’una visita al Tecnocampus de Mataró. És un espai on el món laboral i universitari s’uneixen per crear sinèrgies, i aquesta idea es plasma a un campus on es troben tres edificis: un destinat a la universitat, un dedicat a la incubadora i l’altre a empreses ja consolidades.

La visita estava dividida en dues parts: en la primera se’ns va presentar el projecte de la incubadora d’empreses i vam tenir l’oportunitat de veure-la en persona.  Aquest projecte tracta d’un espai on empreses emergents disposen d’acompanyament professional i de tot l’equipament necessari per al seu desenvolupament. A més, també hi ha un espai dedicat a donar suport i impuls a projectes empresarials innovadors que encara no s’han creat. Aquest espai s’anomena preincubadora i tan sols hi tenen accés estudiants de la universitat del Tecnocampus. Totes aquestes empreses comparteixen una sèrie d’espais comuns que afavoreixen la col·laboració i l’aparició de networking entre elles.

Aquesta primera activitat va ser sorprenent ja que mai havíem sentit a parlar d’un projecte semblant i creiem que s’haurien de potenciar aquestes idees perquè és una manera de motivar els joves emprenedors a posar en pràctica les seves idees empresarials amb menys riscos.

La segona part de la visita consistia a informar-nos sobre els estudis que es cursen a la universitat del campus i també a veure les instal·lacions. El Campus universitari és molt modern i desenvolupat en tots els àmbits d’estudi, per exemple, a les classes d’infermeria vam poder veure uns ninots-simuladors que feien servir els estudiants per practicar i que reaccionaven als diferents tractaments com ho faria un pacient real.

Finalment, un cop acabada la visita guiada, vam passejar pel mar fins arribar al restaurant on vam gaudir d’una magnífica paella en bona companyia.

Tots els alumnes que vam anar a l’excursió, la recomanem sense cap dubte i us animem a aprofitar-la al màxim perquè pot oferir oportunitats molt interessants.

Text escrit per la Carla Camps i la Maria Rubio

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.