Artículos sobre Ciberacoso

Siguiendo con el tema tratado en la anterior entrada y dado su importancia para la comunidad escolar, les dejamos dos interesantes artículos del diario ara.cat que tratan sobre este tema. El primero, escrito por Carles Capdevila, lo reproducimos íntegramente. Al segundo pueden acceder desde en enlace que encontrarán más abajo.

No confonguem l»informer’ amb la magnèsia

CARLES CAPDEVILA

29/01/2013

Farem bé, els pares, de conèixer detalls tècnics sobre l’ informer i altres modes per ajudar a denunciar i bloquejar eines calumnioses. Però ho farem encara millor si no confonem la gimnàstica amb la magnèsia. No tenim (o no només) un problema tecnològic, ni necessitem un informàtic de guàrdia, ni ho arreglarem apagant i tornant a engegar cap ordinador. El que ens cal reiniciar són sobretot els fonaments de la feina educadora. Quina diferència hi ha entre una pintada al lavabo de l’institut que difama un alumne i un post que fa el mateix en un grup anònim al Facebook? Molt poques de rellevants en el fons. I moltes de tècniques, sobre maneres de detectar-ho, d’enxampar l’autor, d’esborrar la pintada o el grup. Recorda qualsevol debat sobre drogues o sexualitat, clàssics en adolescents. Una sexòloga em va dir que per atendre les consultes dels alumnes de secundària va haver de posar-se al dia perquè anaven més avançats que ella. I hi ha pares obsessionats per conèixer la droga de moda per advertir al seu fill sobre aquell producte. Però mai atraparem les últimes modes. I hi ha una base que ho pot prevenir tot, que està per sobre de la postura sexual, l’estupefaent de torn o la penúltima eina difamatòria. I és parlar de respecte pels altres i pel propi cos i la pròpia vida, dret a la intimitat, prudència… Conceptes educatius amb menys glamur que la paraulota tecnològica de moda, i molt difícils de transmetre. Però si acaben funcionant són infal·libles, són la tecnologia perfecta i universal, és, com us ho diria, un programari lliure.

Ensenyament dóna pautes als mestres i a les famílies per actuar en cas de ciberassetjament

SÒNIA SÁNCHEZ 

Barcelona | 28/01/2013 17:50

Davant la «preocupació» generada als centres pels Informer, el departament explica com es pot denunciar una pàgina de Facebook (artículo completo)

 

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.